معرفی بیماری نوزادان گچی در زنبور عسل (Chalk Brood)

این نوع بیماری زنبور عسل ظاهرا در ایران دیده نشده است. این بیماری نوعی بیماری قارچی است که تنها در مرحله لاروی مشاهده می شود. Ascosphaera apis عامل بیماریزا می باشد.

معرفی بیماری نوزادان گچی در زنبور عسل (Chalk Brood)

قارچی از گروه اسکومسیتها بنام اسپورهای تولید شده توسط قارچها همراه با موادغذائی وارد دستگاه گوارش لارو شده و جوانه زده و رشته های میسلیوم را بوجود می آورد و مسیلیوم ها در دیواره معده نفوذ کرده و باعث متلاشی کردن قسمتهای انتهائی بدن لارو می گردد. اسپور این قارچ در لاروهائی که کمی سرما خورده اند بهتر رشد می کند.

بیماری در زنبور عسل - نوزادان گچی

علائم بیماری نوزادان گچی در زنبور عسل (Chalk Brood):

لارو آلوده معمولا دو روز پس از بسته شدن سر سلولهایش می میرند. این لاروها ابتدا کمی متورم و تمام حجم حجره را پر می کنند بعد از آن چروکیده شده و کم کم سفت میشوند.

نحوه انتشار:

از راه غذای لاروی که الوده به اسپورهای قارچ شده باشد.

اسپورهای چسبیده به شان وسلولها.

کنترل و درمان:

معمولا زیان ناشی از از این بیماری چندان شدید نیست که اقدام به درمان شود. به علت اینکه زنبوران کارگر عموما نوزادان مرده را به خارج کندو می برند از این رو اغلب بیماری قبل از مداخله زنبور دار ناپدید میشود. از بین بردن علفهای بلند از اطراف کندو ها برای جلوگیری از ایجاد رطوبت و تهویه صحیح کندوها. از گسترش شدید بیماری جلوگیری می کند. تعدادی از محققان مصرف داروهای مختلفی مانند تیمول0/7 درصد را به صورت پاشیدن بر روی شانها را توصیه می کنند. داروی امفوتریسین ب موثرترین ماده ضد قارچ اسکو سفرا اپیس می باشد اما این ماده پایدار نیست.

عسل باغرو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *