شرایط و قوانین مهاجرت زنبورستان به یک منطقه

شرایط و قوانین مهاجرت زنبورستان به یک منطقه

شرایط و قوانین مهاجرت زنبورستان به یک منطقه

شرایط و قوانین مهاجرت زنبورستان به یک منطقه

مهاجرت زنبورستان از یک منطقه به منطقه دیگر برای رعایت شرایط بهداشتی و مسائل دیگر دارای شرایط و ضوابط خاص خود است که به شرح زیر می باشد:

– تقاضاي مهاجرت به صورت درخواست كتبي به همراه گواهي بهداشتي واحد زنبورداري از دامپزشكي ،مبني بر سلامت واحد توسط زنبوردار ، قبل از مهاجرت به امور دام جهد كشاورزي شهرستان مبداء ارائه شود تا نسبت به صدور مجوز اقدام شود .
2- امور دام جهاد كشاورزي شهرستان مبداء زنبوردار متقاضي را به اموردام شهرستان مقصد معرفي و پس از موافقت امور دام جهاد كشاورزي شهرستان مقصد به شرح زير اقدام به صدور مجوز مهاجرت مي نمايد. (جهاد كشاورزي شهرستان موظف است رونوشتي جهت اطلاع به اموردام جهادكشاورزي استان ارسال نمايد).
3- موافقت امور دام شهرستان مقصد براي اسكان زنبورداران مهاجر به شكل زير انجام ميشود:      در مورد استقرار،حداكثر ده روز قبل از حركت زنبورستان به شهرستان مقصد، مجوز مهاجرت ارسال ميشود ودر صورتيكه درخواست اسكان يك منطقه براي دو زنبوردار در يك زمان به شهرستان مقصد برسد، الويت با زنبوردار داراي سابقه اسكان در آن منطقه خواهد بود.
-4زنبورداران در فصل كوچ موظف به رعايت حداقل فاصله زنبورستان هاي  خود به شرح زير هستند:
الف) از 30تا100 كلني به شعاع 1000متر ودرمناطق جنگلي و متراكم از نظر پوشش گياهي 500متر .
ب) از 100تا 300 كلني به شعاع 1500 متر در مناطق جنگلي متراكم از نظر پوشش گياهي 1000  متر
ج) از 300 كلني به بالا به شعاع 2000 متر در مناطق جنگلي ومتراكم از نظر پوشش گياهي 1500 متر.
تبصره 1: زنبورداران مجازنيستند به منظوراشغال منطقه كلني هاي خود را به بنه هاي كوچكتر تقسيم كنند مگر كساني كه بيش از500 كلني داشته باشند كه در اين صورت مازاد بر اين تعداد را ميتوانند با رعايت فواصل تعيين شده در محلهاي ديگر مستقرنمايند.
تبصره 2: قرار دادن كندهاي خالي در منطقه حقي  را براي زنبور دار ايجاد نمي نمايد.
تبصره 3: فواصل اعلام شده در بند 4 با توجه به موقعيت جغرافيايي واقليمي هر منطقه، رعايت حداقل مشخص شده توسط اموردام استان قابل افزايش است.
5- در مراتع وجنگلها و صحراهاي شهد خيز كشور، افراد(حقيقي و حقوقي) حق تعرض و جلوگيري از اسكان زنبورداران مهاجر را ندارند و در موارد بروز اختلاف، اموردام جهاد كشاورزي با در نظر گرفتن كليه موارد فوق، ملزم به حمايت از زنبور داران است.
تبصره: صحراي شهد خيزبه منطقه ايي اطلاق ميشود كه داراي گياهان خودرو باشدو در مالكيت اشخاص نيست.
6- موارد پيش بيني نشده در اين دستورالعمل با در نظركارشناسي واح زنبورداري استان قابل اجراست.
7- با زنبورداران متخلف از مفاد اين دستورالعمل ،در مراحل اول برخوردهايي از قبيل قطع خدمات زنبورداري(خدمات دولتي و تعاوني) و در مراحل بعدي ابطال شناسنامه زنبورداري ومعرفي به مراجع ذيصلاح صورت خواهد گرفت ومديريت جهد كشاورزي استان مبداء موظف به اجراي آن خواهد بود.

عسل باغرو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *