تغذیه خاص کندوی عسل جهت جلوگیری از کاهش تخم ریزی ملکه
تغذیه خاص کندوی عسل
تغذیه خاص کندوی عسل جهت جلوگیری از کاهش تخم ریزی ملکه ;
در مناطقي كه از اواسط الي اواخر تابستان كار شهد و گرده اوردن زنبورها به تدريج كاهش پيدا كرده و شهد و گرده
و يا به عبارت ديگر گلهاي شهد زا و گرده دار در طبيعت كمياب و يا حتي ناياب مي شود،
مستقيما بر روي ملكه اثر منفي گذاشته و وي را وادار مي كند كه فعاليت تخمگذاري خود را روز به روز بكاهد.
تعداد تخمي كه ملكه در روز مي گذارد علاوه بر طول روز با مقدار شهد و بخصوص گرده اي كه زنبورها روزانه وارد كندو مي كنند هميشه و در تمام ماه هاي سال رابطه مستقيم دارد.
در چنين وضعيتي وظيفه بزرگ زنبوردار مبارزه با كم شدن فعاليت تخمگذاری ملكه است كه آن هم از طريق تغذيه مصنوعي زنبورها با شربتي كه از آب و شكر و عسل و يا از آب و عسل درست مي شود امكان پذير است.
اين شربت از دو ليوان آب و يك ليوان شكر و يك قاشق چايخوري عسل (دو قسمت اب+يك قسمت شكر) درست شده و بايد روزانه در حدود يك چهارم ليتر در ظرف غذا خوری ريخته و در اختيار زنبورها قرار داد.
براي جلوگيري از غارت مي توان تغذيه را عصرها پس از غروب افتاب انجام داد.
حمل مرتب شربت از ظروف غذا خوري به داخل شانها باعث مي شود كه ملكه زنبور عسل به خيال اينكه
در طبيعت گل و شكوفه فراوان است و هنوز شهد از خارج به داخل كندو حمل ميشود از فعاليت خود نكاسته و به تخمگذاري با همان شدت ادامه دهد. ولي شرط اصلي موفقيت در اينست كه اين كار به طور مرتب و بدون قطع شدن ادامه داشته باشد.
تغذیه خاص کندوی عسل جهت جلوگیری از کاهش تخم ریزی ملکه مي دانيد كه زنبورهايي كه ازاواسط تابستان به بعد متولد مي شوند طويل العمر بوده و تمام پاييز و زمستان تا اوايل بهار زنده مانده و در كندو خواهند بود. دادن شربت به زنبورها در اين موقع و در نتيجه تحريك ملكه به ادامه هر چه بيشتر تخمگذاری باعث مي شود كه تعداد زيادتری زنبورهای طويل العمر متولد شوند و در نتيجه در زمستان و بخصوص بهار سال بعد كندو جمعيتهای قوی داشته باشد.
مزيت جمعيتهای قوی در مقابل جمعيتهای ضعيف اين خواهد بود كه اولا به آساني بر بيماريها غلبه مي كنند؛ زيرا وقتي كه يك بيماري در زنبورستاني شيوع پيدا نمود فقط جمعيتهاي ضعيف هستند كه بدان مبتلا مي شوند و حال انكه جمعيتهای قوي در مقابل آن مقاومت كرده و مبتلا نمي شوند.